מידע דיגיטלי נשמר על מדיה מגנטית במגוון תצורות: דיסקים קשיחים, כרטיסי זיכרון, דיסק און קי, מערכי רייד וכו'. המשותף לכולם הוא שימוש במדיה מגנטית לאחסון המידע באופן דיגיטלי. מדיה מגנטית מורכבת מאיזור המהווה "אינדקס" ומורה למערכת ההפעלה לאיזה איזור בדיסק עליה לגשת בכדי לקרוא את המידע הדרוש לה. מעבר לאיזור המוקדש לאינדקס, יתר שטח הדיסק הולידי והממופה משמש לאחסון המידע.
כל המידע הדיגיטלי שברשותינו מאוחסן באופן זה, כולל מידע רגיש ויקר ערך. לאחסון על מדיה מגנטית אין ספור יתרונות אולם יש לו גם חסרונות שלא ניתן להתעלם מהם. אחד החסרונות הוא רגישותה של המערכת לתקלות. תקלה יכולה להיות לוגית – תקלה בטבלת הקבצים (האינדקס) באופן שאומר בעצם שמידע מסויים מצוי בכתובת בדיסק שאינו מצוי בה באמת. תקלה נוספת יכולה להיות תקלה פיסית כגון שחיקת ראשי הקריאה/כתיבה, מנוע שהתעייף , שבר, שריפה וכו'.
החדשות הטובות הן שניתן ברוב המקרים לשחזר את המידע שהיה על הדיסק הקשיח, גם אם הוא עבר טראומות פיסיות (שריפה או שבר) וגם אם הוא עבר טראומות לוגיות (סדרת פקודות שבוצעו באופן כושל או פירמוט של הדיסק).
אם השגיאה היא לוגית ורכיב האחסון פועל, ניתן לנסות ולבצע את השחזור בעצמכם, בעזרת כלים אותם מספקת מערכת ההפעלה. בנוסף קיימות תוכנות לשחזור מידע. החיסרון בתוכנות אלו הוא שאתם בעצם "מגדילים את ההימור" ואם לא תצליחו לשחזר את המידע מהדיסק הקשיח שלכם, יהיה הרבה יותר קשה לשחזר אותו, גם באמצעים טכניים מתקדמים.
הבסיס עליו מסתמכים משחזרים מקצועיים בבואם לבצע שחזור מידע ממדיה מגנטית הוא שכל עוד לא כתבו על הדיסק מידע חדש, המידע הישן עדיין יושב שם, רק שאינו נגיש למערכת ההפעלה.
אם המידע שנחמק לכם הוא מידע רגיש, בעל ערך מסחרי או אחר, ואתם לא רוצים לקחת סיכונים מיותרים לגבי סיכויי השחזור, מומלץ שתפנו למשחזר מדע מקצועי. פעילותו של משחזר מידע מבוצעת באופן דיסקרטי ומקצועי, תוך רגישות למצבו העדין של הלקוח ולחומרים שעלולים להתגלות בכונן.
אם המידגע שלכם יקר לכם, פניה לביצוע שחזור מידע מדיסק קשיח, דיסק און קי, מערך Raid, טלפון סלולארי וכל מדיה מגנטית אחרת צריכה להתבצע מיד עם קרות התקלה ואסור להמתין ולנסות לתת למחשב או לטלפון לתקן את עצמו.
טיפ: כדי להמנע ממצבי חירום ואובדן מידע, מומלץ לבצע גיבוי תדיר של החומר שלכם על גבי דיסק חיצוני המנותק מהמחשב.